trettioförsta december

EVERYTHING BURRITO

Tror att jag skulle kunna döda för en everything burrito just nu...


trettionde december

HOOKAH NIGHT

Rickards julklapp kom igår... så vi invigde den.


(Tog bilden endast för att dokumentera storleken på lådan.)


Casques nya leksak.

tjugonionde december

ÄNTLIGEN TINTIN

Nu har jag äntligen(!) sett Tintin, var och såg den igår med Mathias på SF Sergel. Den var över förväntan och allmänt awesome, förutom en del småsaker jag störde mig på, like a true Tintin-fantast.
Jag har även tagit mig tid att hämta ut min (sort of) julklapp, den nya väskan.


tjugonionde december

THE RULES OF UNDERGROUND TÅRTÄTARTÄVLING

Under de två senaste Underground Tårtkalas har vi utvecklat en tårtätartävling. Inom loppet av tävlingens gång har regler grundats och ära riskerats. Reglerna består egentligen bara av ett ganska simpelt sätt att räkna poäng.


-Varje tårtbit du äter ger ett poäng.

-För ett rättmätigt poäng måste hela tårtbiten ätas upp.

-Om du tar den första biten av en tårta får du ett bonuspoäng. Denna regel framställdes, förmodligen, på grund av de misstänksamma tårtorna med lite för vågade ingredienser.

-Om du av någon anledning vomerar under tårtätartävlingens gång så nollställs poängen men om du däremot äter upp det utstötta maginnehållet så dubblas poängställningen från den du hade innan uppkastningen.

-Om nödvändigt kommer ett gemensamt beslut tas angående tårtor värda extrapoäng. Varje gång du äter av en extrapoängstårta är du berättigad till poängen av det enkla skäl att ingen skulle äta av den annars.


The doggy bag of Underground Tårtkalas.

tjugofemte december

SOM SAGT

Ibland är julklappar inte bara useless shit, behövde en ny väska.


tjugofemte december

NU ÄR DET JUL... IGEN

Jag är inte så mycket för julen. Jag följer inga specifika traditioner och jag hatar julklapps-principen: att köpa en bunt julklappar för att majoriteten av de julfirande tror att Jesus föddes på juldagen... var det inte i juni liksom? Något som är ännu värre än inslaget skit under etiketter med rim är ju julklapparnas förspel: julhandeln. Folk börjar handla i oktober eller september och är i alla fall inte färdiga förrän dan' före dopparedagen. Det är som jobbigast veckan före jul och mataffärer är inget undantag. Folk blir galna för att affärerna stänger i typ en dag och handlar julmat som kommer att räcka till februari.
Jag skulle köpa ett nytt duschmunstycke på ICA för två dagar sedan (silly me) och det var katastrof! Jag fick tränga mig fram bland kundvagnar och rullkorgar för att hitta min uppgradering till badrummet. Under vimlet råkade jag höra en pappa och hans son diskutera julmust: "Behöver vi mer?" frågade fadern sin son, sneglandes på petflaskorna. "Jag vet inte, vi har bara sex stycken" svarade sonen innan de började lasta. Bara sex stycken?! Hur många är de egentligen om de behöver mer en nio liter julmust på en dag? Jag tittade mot den julmustgalna duon som fångat min uppmärksamhet och upptäckte att de hade en hel back med julmust under vagnen. Jag kommer nog aldrig förstå mig på det där.Årets julafton hade jag planerat att sitta hemma och spela Skyrim men man får tydligen inte vara ensam den dagen på året. Förra veckan övertalade far mig om att jag skulle fira med honom, hans fru och hennes familj. Vi var totalt 5 stycken och det var alldeles lagom. I slutänden hade jag en trevlig julafton trots mina tidigare tvivel. Vi hade julölprovning, tittade på Kalle (umgänget vägde upp den bisarra, svenska traditionen), hälsade på brorsan och hans julkompani, käkade julbord som även jag (trots min märkliga diet) kunde ta del av och vi tände dödsljus. Det sistnämnda låter hemskt men det är faktiskt en väldigt vacker tanke bakom det hela, även de döda kunde vara med under middagen.
Efter middagen tog vi det lugnt en stund och smälte maten innan det var dags för klapputdelning. Det var inte alls så dumt som jag trodde, bara några julklappar per skalle (Lindsay's seal of approval) och dessutom så var det bara användbara saker, ingenting som kommer stå och damma liksom.
Avslutet på firandet bestod av en dessert, dadel-kola-paj med grädde som serverades med Guldrutans kaffe och femton år gammal whisky.
Julen kanske inte är så dum, men den hade varit ännu bättre om den var lite mer avskalad, skippa överdrivenheten!


Ölprovning.


Dödsljus.


Och eftersom det är riktig jul den 25e så önskar jag er en riktigt härlig dag!

fjortonde december

NYKLIPPT

Malin klippte mig i skolan igår. Nu slipper jag kluvna toppar i någon månad till.


trettonde december

GLAD LUCIA

Glad Lucia! Och är det bara jag som önskar att funktionen Ctrl + Z kunde vara effektiv även irl?

tolfte december

NYA ABENTEUER MED DAS MALIN

Idag har jag och Malin äventyrat i Solna Centrum.


Fina Malin.


Tomten och jag.


Hehu.. reindeer-petting.Gömställe... eller koja, kanske.


Spännande fåtölj-stol-ish.


Barbabra.

tolfte december

LINDSAY AND MALIN SITTING IN A TREE...

... eller i en datasal och skrattar. Vi saknar Johanna.

Also, något irrelevant:

nionde december

WHAT TIME IS IT?!


nionde december

FÖRDRIVER TID

Fördriver tid med animationer som slutar på ".gif".


nionde december

NERVÖS OCH HUNGRIG

Idag ska jag göra ett litet, ofarligt kirurgiskt ingrepp. Det kommer gå snabbt och smärtfritt men jag är så nervös att jag inte kan sova.
Det hjälper heller inte att vinden viner ute, eller det stormar rättare sagt. Och jag är hungrig men måste fasta inför ingreppet, har inte fått i mig något ordentligt sedan i tisdags.
Förutom nervositet och hunger så brottas jag även med andra känslor just nu. Känner mig så trasig och ledsen, usch!

sjunde december

TILLBAKA

Jag har varit inaktiv på grund av olika anledningar. Har bland annat haft lite problem med kroppen och därför inte haft ork att göra någonting. Idag var jag på läkarbesök och allt kommer att lösa sig så småningom.
I måndags gjorde jag en väldigt simpel men uppskattad "design" till Malins blogg så att det blir lite roligare för henne att börja blogga igen. Tror inte att hon har uppdaterat designen än, though.

Ungefär så här kommer det se ut.